Το μέλι κουμαριάς όπως όλα τα μέλια ανεξαρτήτως γλυκάδας, περιέχει ως κύρια σάκχαρα φρουκτόζη και γλυκόζη. Ιδιαίτερα το μέλι αυτό έχει υψηλή συγκέντρωση γλυκόζης γι’ αυτό και άλλωστε κρυσταλλώνει πολύ γρήγορα. Τα σάκχαρα του μελιού, αν και είναι ευκολότερα αφομοιώσιμα από την κοινή ζάχαρη (σουκρόζη) για έναν διαβητικό, δεν ενδείκνυται η κατανάλωσή τους χωρίς τη συμβουλή του γιατρού του. Είναι πιθανό η κατανάλωση του μελιού να προκαλέσει αύξηση των επιπέδων σακχάρου δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα.